Gooisch Fanfare Orkest » Het GFO » Fanfareorkest

Fanfareorkest

Het "grote" orkest

Het Fanfareorkest van het GFO bestaat uit ruim 45 muzikanten. Hun grote passie is muziek maken en daarom zorgen ze er altijd voor dat de concerten druk bezocht worden. Zo zit de Zuiderkerk altijd bomvol tijdens ons verenigingsconcert en de Vituskerk tijdens het traditionele Volkskerstzang in december.

Het orkest staat sinds 2013 onder de vakkundige leiding van Joop Nijholt. Om de twee à drie jaar doet het mee aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen. Hier komen ze uit in de derde divisie.

Het orkest repeteert op de woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in clubgebouw de Spelevaart. Om mee te kunnen spelen moeten leden eerst voorspelen voor de dirigent. De dirigent beslist vervolgens over de toelating. Hierdoor proberen wij het niveau te waarborgen.

Mocht je vragen hebben over het fanfareorkest, dan kan je contact opnemen met het bestuur.

Ben je benieuwd wat een fanfareorkest is? Wil jij ook muziek maken? Kom dan gerust eens kijken tijdens onze repetities, we ontvangen je graag. Je mag altijd lid worden.

Joop-Nijholt

Joop Nijholt