Wensdag Make a Wish

Publicatiedatum: 30 januari 2019

Gooisch Fanfare Orkest » Nieuws en foto’s » Wensdag Make a Wish

Eind november kregen wij een bijzondere vraag binnen bij het bestuur. Willen jullie meewerken om een ernstig zieke jongen een onvergetelijke dag te bezorgen? Groeten van Stichting Make a Wish. Het was natuurlijk een wat uitgebreider bericht, maar hier kwam het op neer. Wij hoefden geen moment na te denken; natuurlijk willen wij meewerken aan de wensdag van Wouter! En zo werd het 15 december. We hadden inmiddels een draaiboek gekregen van de invulling van de dag, alles was strikt vertrouwelijk omdat Wouter en zijn familie nog van niets wisten. Binnen de vereniging hebben we met Cok de grote lijnen besproken want één van de wensen van Wouter is om eens een Djembé workshop te volgen! Cok is meteen enthousiast en benadert een aantal djembé leden. Er wordt een groep samengesteld, goed opletten want we moeten zo’n 8 djembé’s overhouden voor Wouter, familie en vrienden. Paulien wil wel foto’s en filmpjes maken van de middag.

Rond een uur of 12 zijn we met een aantal leden bij de vereniging. We zetten alles klaar, stoelen, djembé’s, er wordt koffie gezet en we nemen nog wat dingetjes door. De tussendeur staat open en de buitendeur is open, zodat we goed in de gaten kunnen houden wanneer de –jawel mensen– limousine aan komt rijden! Eigenlijk best spannend, een soort gevoel wat je vroeger in december had rond Sinterklaas; wanneer is het zo ver? Ineens roept Cok: daar komen ze! We sprinten naar buiten en Paulien filmt zodra de limousine de parkeerplaats voor de Spelevaart in draait. Wouter (19 jaar) familie en vrienden stappen uit. Verheugd om te zien dat ze bij een muziekvereniging zijn aangekomen.

Na wat foto’s en selfies met de limousine nemen we de groep mee naar binnen. Onder het genot van een lekker kopje koffie worden Wouter en familieleden en vrienden van harte welkom geheten door Cok. Ton vertelt iets over de vereniging en dat de Djembé groep ons jongste onderdeel van de vereniging is. Als laatste vertelt Michiel; onze djembé leraar, nog iets over de djembé. Eerst spelen de leden een nummer samen om te laten horen hoe mooi een club mensen kan samenspelen op de djembé. Al gauw mag er zelf geoefend worden. Iedereen krijgt een instrument en Michiel legt uit hoe je deze trommel tussen je benen vasthoudt. Als je met je vlakke hand slaat klinkt het zo. Als je meer met je vingers slaat, klinkt het zó! Cok en Michiel leggen de verschillende technieken uit. Na een minuut of 20 wordt er samen iets gespeeld, wat er net geleerd en geoefend is. Hartstikke leuk!

Aan de workshop komt een eind. Wouter heeft genoten maar ook een strakke planning. Hierna worden ze naar restaurant Su gebracht, door de prachtige witte limousine. Daar gaat het gezelschap eten en daarna bezoeken ze nog een concert van DJ Mike Williams, Wouter is onwijs fan van deze DJ. Hij krijgt ook nog een Meet en Greet met Mike, wat natuurlijk fantastisch is als je zo fan van iemand bent. We sluiten ons gedeelte af, zwaaien het gezelschap uit en ruimen de zaal op. Wat een geslaagde middag zeg! Ik fiets met een voldaan gevoel naar huis. Later krijg ik nog een berichtje van Cok, hij bedankt me voor het helpen en zegt: dit is echt zoals het verenigingsleven moet zijn in mijn ogen. Vanuit heel mijn hart sluit ik me hierbij aan.