Verenigingsconcert 2018

Publicatiedatum: 05 november 2018

Gooisch Fanfare Orkest » Nieuws en foto’s » Verenigingsconcert 2018

Op 3 november 2018 stroomde de Zuiderkerk weer vol met publiek voor het jaarlijkse verenigingsconcert. Thema van de avond was: Kunst en Vliegwerk. Beeldende kunst en muziek werden in harmonische samenwerking aan de toehoorders en toeschouwers gepresenteerd door alle afdelingen van het Gooisch Fanfare Orkest en leden van de kunstschildersvereniging “Kleur en Toets”.

Het opleidingsorkest onder leiding van Joop Nijholt startte met Pictures at an Exhibition van Modest Moussorgsky, gevolgd door de mysterieuze muziek van The Da Vinci Code. Laurens Janssen schitterde als solist op de xylofoon tijdens het nummer Abracadabra. Van het beroemde jeugdidool Ed Sheeran werd het nummer Shape of you gespeeld. Het opleidingsorkest sloot zijn optreden af met de begeleiding van de djembégroep in het nummer Fuzzy Djembé.

Slagwerkdocent Michiel Buijsse leidde de djembégroep vaardig door de Wilhem Tell ouverture van Gioachinno Rossini, gevolgd door het West-Afrikaanse Jankadi & Gumbè. Hun optreden werd afgesloten het Latijns Amerikaanse Oye Como Va.

De startersklas onder leiding van Jody Vianen besloot het eerste deel voor de pauze met de nummers House Party en Quick Time van Jacob de Haan. Het is mooi om te zien en horen dat er al na zo´n korte tijd al aardige resultaten bereikt kunnen worden.

Na de pauze zette het Fanfareorkest onder Joop Nijholts leiding het concert voort met het stemmige Canterbury Choral. Tussen de concertnummers waren er prachtige beeldprojecties van Maurits Harmsen, die muzikaal werden ingeleid door promenades van Moussorgsky. Het orkest ging verder met Where Eagles Soar en het sfeerrijke Country Scene. De trompetsectie soleerde in Formation Flight dat wonderwel aansloot bij de grafische voorstelling van Lucht en Water van Escher. Het centrale muziekstuk van de avond was Shapes van Harrie Janssen, dat gebaseerd was op de functionele, abstracte schilderkunst van De Stijl, waarvan Mondriaan en Theo van Doesburg belangrijke vertegenwoordigers waren.

De avond werd afgesloten met het romantische Lady Stewarts Air en het opzwepende Can you dig it. Als inleiding op de uitslag van de loterij speelde het orkest nog als toegift Gonna Fly Now met een prachtige improvisatialtsaxsolo van Michael Terlouw.

Al met al een zeer geslaagde avond die vakkundig gepresenteerd werd door ladyspeaker Janneke van der Weijden.

Tekst: Ton Zuijderduin / Foto’s: Harm Renkers