Gooisch Fanfare Orkest » Het GFO » Djembé groep » Dirigent Michiel Buijsse

Dirigent Michiel Buijsse

Michiel Buijsse (31-10-1990, Vlissingen) is een slagwerker die veelzijdigheid als ijkpunt heeft, zowel op uitvoerend als didactisch gebied.

Zijn eerste muzikale stappen zette hij bij muziekvereniging Vlijt & Volharding te Oost-Souburg (zld), in de slagwerkgroep en het fanfarerorkest, en bij de Zeeuwse Muziekschool, waar hij zijn D-diploma met lof behaalde. Van daar uit begon hij een studie aan het Conservatorium van Amsterdam, richting klassiek slagwerk. Met docenten als Nick Woud, Peter Prommel en Arnold Marinissen kreeg hij les van Neerlands top op slagwerkgebied. Met verscheidende orkesten en ensembles, waaronder de Radio Kamer Philharmonie, Het Zeeuws Orkest en de opera-productie La Traviata Remixed speelde hij in zalen als Het Concertgebouw, De Doelen en op het Lowlands festival.

Vandaag de dag studeert Michiel aan Codarts hogeschool voor de kunsten in Rotterdam, richting lichte muziek, wat tevens zijn woonplaats is.

Hij is lid van popband The Royal Engineers, waarmee hij landelijke airplay krijgt op o.a. NPO 3FM, NPO Radio 2 en Radio Veronica. Ook wordt er intensief getourd langs popzalen in binnen- en buitenland, zoals De Vorstin, EKKO, TivoliVredenburg en vele (zomer)festivals, zoals Haarlem Jazz en Sundance (V.S.).

Als docent vindt hij het belangrijk om elke leerling de begeleiding te geven die hij of zij nodig heeft. Een grondige technische basis is uiteraard belangrijk, maar muzikaliteit en spelplezier maken dat de leerling ontdekt welke muziek hem of haar het meest aanspreekt. Dat is een waardevolle toevoeging aan ieders persoonlijke ontwikkeling.

Michiel-Buijsse

Michiel Buijsse