[ubermenu config_id="main"]

Brechtje en Julian scoren hoge punten op solistenconcours Aarlanderveen

Publicatiedatum: 21 april 2019

Gooisch Fanfare Orkest » Nieuws en foto’s » Brechtje en Julian scoren hoge punten op solistenconcours Aarlanderveen

Op 20 april hebben Julian Adang en Brechtje Hoekstra meegedaan aan het solistenconcours te Aarlanderveen. Joop Nijholt is hier al kind aan huis vanaf zijn twaalfde. Bij DSS vonden ook wij een warm onthaal. Brechtje moest al vroeg spelen en had de repetitie van de week ervoor gemist. Gelukkig was er vooraf even tijd om in te spelen met pianist Jaco Kruijswijk. Na twee keer het hele stuk gespeeld te hebben hadden ze er wel vertrouwen in. Vlak voor de start nog even met Joop het stuk doorgenomen: toen was ze er echt klaar voor,
Als vierde kwam Brechtje op, ze speelde hetzelfde stuk als tijdens de Shownight : het 5e Mini Concertino van Julien Porret. Het ging deze keer prima en ze kreeg een goed applaus mee.
Julian kwam als 19e van de 25 solisten op. Op de trompet bracht hij het stuk Sonatine van Jan de Graaf ten gehore met dezelfde pianist. Julian bracht het er goed vanaf en had een mooie klank. Het was leuk om te horen.

Nu was het een kwestie van afwachten voor de uitslag. Brechtje speelde in de introductie-divisie. Één voor één werden de punten opgelezen. Ze bleek als eerste geëindigd te zijn met 83 punten! Ze mocht een mooie prijs in ontvangst nemen en kreeg haar juryrapport mee naar huis. Julian speelde in de derde divisie en kwam net een paar punten te kort voor een prijs. Maar met 83 punten heeft ook hij een nette score behaald. Hij werd vice kampioen. De deelnemers lagen elkaar goed: de puntentotalen lagen dicht bij elkaar.
Joop heeft al aangegeven volgend jaar meer GFO-ers mee te willen laten doen. We hebben ons in elk geval prima vermaakt en hebben veel leuke muziekstukken gehoord.

Namens de ouders van Brechtje

Laat een reactie achter